Yazılım Nedir?

GeyikLordu

Yönetim
Forum Sahibi
Image

Image

Image

Image

Image

💻 Yazılım Nedir?​

Yazılım, bilgisayarların, telefonların ve diğer elektronik cihazların nasıl çalışacağını belirleyen komutlar ve programlar bütünüdür. Donanım cihazın fiziksel kısmını oluştururken, yazılım o cihazın görevlerini yerine getirmesini sağlar. Kısacası, yazılım olmadan bilgisayarlar ve akıllı cihazlar işlevlerini yerine getiremez.

🖥️ Yazılım Ne İşe Yarar?​

Bir bilgisayarda kullandığınız internet tarayıcısı, oyunlar, mobil uygulamalar, muhasebe programları ve işletim sistemleri yazılım örnekleridir. Yazılımlar sayesinde cihazlar kullanıcıların verdiği komutları anlayabilir ve yerine getirebilir.

Örneğin:

• Bir mesaj gönderdiğinizde,
  • Bir fotoğraf düzenlediğinizde,
  • Bir oyun oynadığınızda,
  • İnternette gezinirken,
arka planda çalışan yazılımlar tüm işlemleri yönetir.

📱 Yazılım Türleri​

1. Sistem Yazılımları​

Bilgisayarın temel çalışmasını sağlayan yazılımlardır. İşletim sistemleri bu gruba girer.

Örnekler:

• Windows
  • Linux
  • Android
  • iOS

2. Uygulama Yazılımları​

Kullanıcıların belirli işlemleri yapmasını sağlayan programlardır.

Örnekler:

• Microsoft Word
  • WhatsApp
  • Google Chrome
  • Photoshop

3. Web Yazılımları​

İnternet üzerinden çalışan sistemlerdir.

Örnekler:

• Forum siteleri
  • E-ticaret siteleri
  • Sosyal medya platformları
  • Haber portalları

👨‍💻 Yazılımcı Kimdir?​

Yazılım geliştiren kişilere yazılımcı veya programcı denir. Yazılımcılar çeşitli programlama dillerini kullanarak uygulamalar, web siteleri ve sistemler geliştirirler.

Yaygın programlama dilleri:

• Python
  • JavaScript
  • PHP
  • Java
  • C#
  • C++

🚀 Yazılımın Geleceği​

Yapay zekâ, robotik sistemler, akıllı ev teknolojileri ve bulut bilişim gibi alanların gelişmesiyle birlikte yazılım sektörü her geçen gün daha da büyüyor. Gelecekte birçok mesleğin yazılım teknolojileriyle daha fazla iç içe olması bekleniyor.

Yazılım, dijital dünyanın görünmeyen kahramanıdır. Kullandığımız telefonlardan web sitelerine, bankacılık sistemlerinden sosyal medya uygulamalarına kadar hayatımızın her alanında yazılımlar bulunmaktadır. Teknolojinin gelişmeye devam etmesiyle birlikte yazılımın önemi de her geçen gün artmaktadır.

• Geri