Bursa’da Yeni Eğitim Yılı Başladı: 598 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jeSt 
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

jeSt 

🤴 Forum Sahibi - Kurucu
Forum Sahibi
Lv.
3
Geyikçi
★ Seviye 3
XP 137 / 150 XP
%
287 Mesaj
Sonraki 300
Daha fazla mesaj, daha yüksek seviye!
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Bursa’da Yeni Eğitim Yılı Başladı: 598 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı​

Bursa’da 2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kent genelinde okullarda hareketlilik yaşandı. Yeni eğitim döneminin ilk gününde öğrenciler uzun bir aranın ardından sınıflarına kavuşurken, kent genelinde eğitim heyecanı yaşandı.

Bursa’da yeni eğitim öğretim yılı kapsamında 2 bin 71 okulda 598 bin 863 öğrenci ve 40 bin 699 öğretmen ders başı yaptı. İlk günün en dikkat çeken ayrıntılarından biri ise sabah saatlerinde beklenen trafik yoğunluğunun korkulan seviyeye ulaşmaması oldu. (Bursa Hayat Gazetesi)

Kentte eğitim yılının başlaması nedeniyle çeşitli törenler de düzenlendi. Heykel Meydanı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından öğrenciler okullarındaki ilk gün heyecanını yaşadı. (Haber Gündemim)

Bursa'daki okullarda öğrencilerin güvenli bir şekilde eğitimlerine başlayabilmesi için okul çevrelerinde güvenlik önlemleri de artırıldı. Özellikle öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde polis ekiplerinin okul çevrelerindeki denetimlerini yoğunlaştırdığı bildirildi. (Son Dakika)

Yeni eğitim döneminin başlaması kent ekonomisi ve günlük yaşam açısından da önemli bir hareketlilik oluşturuyor. Servis araçlarından toplu taşımaya, kırtasiyelerden okul çevresindeki işletmelere kadar birçok alanda eğitim sezonunun etkileri hissediliyor.

Bursa'da öğrenciler için yeni dönem artık başladı. Yeni eğitim yılının öğrenciler, öğretmenler ve veliler için başarılı, huzurlu ve güzel anılarla dolu geçmesi bekleniyor.

Kaynak:
Bursa yerel haberleri ve AA derlemeleri. (yerel-haberler.haberturk.com)

• Geri