GeyikForum.COM | Forum Sitesi

GeyikForum.COM Türkiye`nin en güncel ve kaliteli genel forum sitesi`dir.
GeyikForum'a katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

Sohbet sitesi sohbet sohbet Hosting sohbet Hosting

2023 Moda Trendleri Hakkında Merak Edilen Her Şey

jeSt

𝕲𝖊𝖞𝖎𝖐𝕱𝖔𝖗𝖚𝖒.𝕮𝖔𝖒
Forum Sahibi
24 Ocak 2023
11,162
364
378
2023-canli-renkler160120231801.jpg


2023’e damgasını vuracak moda trendleri hakkında her şey burada! Moda trendlerini takip edin ve şıklığı yakalayın!

2022 yılını geride bırakmak demek o yılın moda trendlerini de geride bırakmak demek aynı zamanda. 2023 yılı; yeni kıyafetleri, yeni tarzları ve yeni renkleri beraberinde getiriyor. Peki, bu yıl da şık ve modern görünmek için nasıl giyinmek gerekiyor? Endişelenmeyin, sizin için yeni yıla damga vuracak trend önerileri hazır! Eğer tarzınızı değiştirmek için önerilere ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz.

2023 moda trendleri aslında kendini 2022 yılının sonlarına doğru göstermeye başladı. Dünyaca ünlü markaların yaptığı defilelerde ve ünlü model ve yıldızların davetlerde tercih ettiği parçalar ile bu yılın trendleri şekillenmeye başladı. Modaya yön veren Bella Hadid, Blake Lively, Hailey Bieber gibi isimler kıyafetleri kombinleme şekilleri ve tercih ettikleri renkler ile moda dünyasına ilham oluyor. Stilini baştan yaratmak isteyenler bu isimlerin günlük hayatta ve davetlerde tercih ettiği görünümlere bakarak tarzlarından ilham alabilir. Her mevsimde farklı bir parçanın damga vurduğu bu trendlerde mutlaka zevkinize göre bir şeyler bulabilirsiniz.

2023 yılı renk modasıStiliyle İlham Olanlar İçin 2023 Moda Trendleri
2022 yılında tercih edilen kıyafetler ve renklere göre moda dünyasının uzmanlarından bu yıl için bazı öngörüler var. 2022 yılında da hem yaz hem de kış mevsiminde sıklıkla görülen tül ve transparan kullanımı 2023 yılında daha sağlam adımlarla geliyor.

Gardıroplarda yerini çoktan alan bu ürünler, dikkat çekici bir görünüm için ideal. Hem iddialı ve şık hem de gerektiğinde spor olarak kombinlenmeye uygun bu parçaları kullanarak stilinizden ve kendinizden bahsettirmeniz mümkün. Düz renk transparan ürünlerin aksine çok renkli ya da desenli tül ürünlerin kullanımı ise daha yaygın olacak gibi görünüyor.

2000’ler modasının izlerini 2023 yılında da görmek mümkün. Düşük bel kullanımı ve özellikle de paraşüt pantolonlar sıklıkla tercih edilecek gibi görünüyor. Yüksek belin rahatlığına çok alışılsa da düşük bel kıyafetlerin çarpıcı görüntüsü rahatlığa baskın gelecek.

2022 2023 moda trendlerinden bahsederken feminen çizgilere de değinilmesi gerekiyor. Bu yıl, feminen tasarımlar birçok kişinin üstünde görülebilir. Canlı ve doğadan ilham alan renklerle süslenen bu tasarımlar dikkat çekici. Canlı kırmızılar, neon pembeler ve yeşil tonları erkek tasarımlarında da kullanılıyor.

Son olarak yine 2000’li yılları anımsatan katmanlı giyinme trendi, bu dönem daha da ön plana çıkacak gibi duruyor. Tişört içine dar uzun kollu siyah bodyler ya da tayt üstüne mini etek gibi kombinler ön planda. Erkeklerde ise kalın ve büyük kazaklarla benzer katmanlı stili görmek mümkün.

2023 Kış Modasına Damgasını Vuracak Öneriler
Kışın güzel giyinmek ve seçilen dikkat çekici parçaları göstermek nispeten daha zor olabilir. Buna rağmen dikkat edeceğiniz birkaç küçük moda hilesi ile stilinizden söz ettirmeniz mümkün. Doğru dış giyim ürünleri ve uyumlu renkler her mevsim sizi tarz gösterecek olan detaylar.


Loose Fit Tweed Blazer
İncele
2023 kış modası gerek renk tonları gerekse kesimler ve modeller konusunda oldukça dikkat çekici. İlk olarak ceketlerde görülen tüvit kumaşın daha sık kullanılacağını görebilirsiniz. Özellikle etek ve çanta modellerinde bu kumaş kullanılıyor. Bunun dışında kış aylarında açık renklerin kullanımından kaçınıldığı da bir gerçek. Bu yıl, açık renkleri de hem kadınların hem de erkeklerin üstünde sık sık görebilirsiniz. Özellikle de beyaz kombinler kış modasına damga vuracak stiller arasında. Bu dönemde beyaz montlar, deriler, kazaklar ile kışın kasvetli ve boğucu havasını üstünüzden atabilirsiniz.

2023 sonbahar kış modasında ise renkli derilerden yapılan uzun ceketler ve trençkot modelleri de yapılan defilelerde görülüyor. Bu renkli ve uzun ceket tasarımları, birkaç yıldır devam eden crop ceket furyasına dur diyecek gibi görünüyor. Daha belirgin bir omuz görünümünü hedefleyen tasarımlar, aynı zamanda uzun kesimi ile boyunuzu daha uzun gösteren bir forma sahip.

2023 Renk Trendleri ile Yapılacak Rengarenk Kombinler
Her yıl farklı renkler ve desenler ön plana çıkıyor. 2023 yılında ise hangi renklerin ağırlıklı kullanılacağı tam bir merak konusu. Genel olarak canlı ve parlak renkler, bu yıl sıkça kullanılacak gibi görünüyor. 2023 hangi renk moda öğrendikten sonra trend renkleri doğru parçalarla kombinleyerek farklı ortamlara uygun kombinler yapabilirsiniz.

2022 yılında Pantone, kendi ürettiği very peri rengini yılın rengi olarak tanıtmıştı. Bu yıl ise doğadan ilham aldığını söyleyen ekip, viva magenta rengini yılın rengi seçti. Bu renk, zıt tonları içinde barındıran, güçlü ve ince bir kızıl tonu. Bu renk pandemiden sonra girilen kaos döngüsünü tanımlayacak şekilde alışılmadık zamanların rengi olarak tanıtılıyor. Pantone’a göre 2023 renk trendleri arasında zıtlığın uyumu var. Bir tarafta canlı, enerjik ve parlak renkler yer alırken diğer tarafta yumuşak renkler yer alıyor. Kombin konusunda yapılacak en mantıklı hamle ise ton sür ton kombinleri tercih etmek.

Kış mevsiminde beyaz rengin ışıltısı ve enerjisi dikkat çekiyor. Özellikle de beyaz renk, tüy ve payet detaylı elbiseler kış mevsimine kombinlere marjinal bir görünüm katıyor. Açık renklerin kış mevsiminde kullanılması çok alışık olunan bir durum olmasa da stil sahibi kadınlar ve erkekler bu rengi kullanmaktan çekinmiyor. Eğer dolabınızda beyaz renklerde kıyafetleriniz varsa, bu yıl kullanmanın tam sırası.

Elbette ön plana çıkan ve yılın rengi ilan edilen bir renk var: viva magenta. Doğadan ilham aldıklarını söyleyen Pantone ekibi, bu rengin hem güçlü hem de güçlendirici bir etkiye sahip olduğunu söylüyor. Renk cesur, iddialı ve her şeyi kapsayan bir renk olarak görülüyor. Kırmızı tonlarından oluşan bu rengin ilham kaynağı ise kırmızının en canlı tonu olan koşineal kırmızısı. Ceketler, ayakkabılar, renkli pantolonlar ve crop üstlerde sıklıkla göreceğiniz bu rengi şimdiden dolabınıza eklemenizde fayda var.

2023 Yaz Moda Trendleri ile Yaza Sıcak Bir Giriş Yapın
2023 renkli kombin modası2023 yaz moda trendleri bu yıl için en çok merak edilen ve sorulan trendler arasında. Bu yıl tül ve transparan detaylar, tığ işi parçalar, dar ve parlak üstler ve holografik desenler ön planda. Özellikle sıcak yaz aylarında el işi tığ parçaları ve jean şortları kombinleyebilirsiniz.

Çiçek desenleri yazı simgeleyen bir klasik olarak bu yıl da varlığından söz ettiriyor. Uçuş uçuş yazlık elbiselerde bu desenleri görmek mümkün. Bunun dışında el emeği görünen, tığ işi veya örgü üstler, çantalar, etekler bu yılın trendleri arasında. Şimdiden kendiniz için ördürebilir ya da çoktan satışa sunulan hazır giyim ürünlerinden dolabınıza ekleyebilirsiniz.

2023 kıyafet modasında üçüncü boyut işlevi gören holografik desenler, özellikle tül üstlerde kullanılıyor. Renkli tonların yer aldığı bu desenler adeta yaz sıcağı enerjisinin bir dışa vurumu gibi. İspanyol paça kumaş pantolonlarda da bu desenin enerjisini görmek mümkün.

2023 ilkbahar yaz trendlerinde öne çıkan ve size 2000’li yılları anımsatan bir trend daha var: katmanlı kıyafetler! Özellikle ilkbahar aylarında bu trendi takip eden kadın ve erkekleri görmemiz mümkün. Kat kat dökülen elbiseler, üst üste giyilen bodyler, dar tayt ya da pantolonların üstüne giyilen mini etekler bu trendin parçaları arasında. Son 2 yıldır ise yaz aylarına damgasını vuran crop modası da kolay kolay unutulacak gibi durmuyor. Bu yıl da crop kısa üstler ve kelebek formundaki kıyafetler ön planda.

Şık ve Asi: 2023 Sokak Modası
Hailey Bieber ve Bella Hadid gibi isimlerin öncüsü olduğu sokak modası, özellikle de genç kesimin kendi tarzını özgürce dışa vurduğu bir alan. Dünyaca ünlü modellerin stillerinin bir yansıması olan sokak modasında her mevsim için farklı alternatifler bulunuyor.

2023 sokak modası aslında size oldukça tanıdık olan bir dönemden ilham alıyor, yani 2000’li yılların modasından. Dünyaca ünlü birkaç markanın düşük bel etekleri ve pantolonları yeniden üretmesi üzerine bu kıyafetleri birçok kişinin üstünde görebilirsiniz. 2022 yaz moda trendleri arasında da yer alan düşük bel kıyafetler, bu yıl daha da çeşitleniyor. Sokak modasında paraşüt ve kargo pantolonların düşük belli formlarını tercih eden birçok kişiyi görmek mümkün. Asi ve enerjik bir izlenim veren bu kıyafetler, tül üstler ya da straplez croplar ile kombinleniyor. İnce belin estetik görünümüyle de oldukça çarpıcı bir görünüm elde ediliyor.

Sokak tarzında kış mevsiminde ise kat kat giyilen ceket ve kazaklar, tozluk gibi ürünler kullanılıyor. Kalın ve oldukça büyük oversiz kazakları bu yıl çoğu kişinin üstünde görebileceksiniz gibi duruyor. Ayrıca sokak stilinde çizme ve postalların yeri ise bu yıl daha da sağlam. Özellikle spor bir tarzınız varsa, sokak stilinizi bu modellerle tamamlayabilirsiniz.

2023 kış modası2023 Dış Giyimin Öne Çıkanları
2023 kış moda trendlerinden bahsederken mutlaka dış giyim ürünlerine de değinmek gerekiyor. Bu yıl dış giyim ürünlerinde etnik desenlerin, canlı renklerin ve uzun kesimlerin kullanımı yaygın. Neon gibi daha sıra dışı ve dikkat çekici renklerden hoşlanıyorsanız, bu sene oldukça şanslısınız.

2023 bayan kış modası dış giyim ürünleri arasında kabanlar yer alıyor. Uzun ve oversize kalıba sahip olan kabanların kullanımı neredeyse her yaş aralığında çok yaygın olarak kullanılıyor. Antrasit, beyaz, gri gibi renkler ise ön planda. Bu yılın kış moda trendleri arasında suni kürkleri de saymak yanlış olmaz. Özellikle kahve ve beyaz tonlarında üretilen bu modeller, şık ve dikkat çekici bir görünümün anahtarı.

2023 sonbahar kış trendlerine trençkotlar yine damgasını vuruyor. Parlak deriden üretilen uzun trençkotlar, iddiali bir seçim olarak karşınıza çıkıyor. Üstelik pembe, kırmızı, mavi gibi canlı renk seçimleri ile bu dış giyimi ürünleri daha da dikkat çekici hale geliyor.

Kombinlerin Tamamlayıcısı: 2023 Aksesuar Modelleri
2023 giyim modasına damga vuracak kıyafetlerden, kesimlerden, desenlerden ve dış giyim ürünlerinden bahsederken aksesuarlardan bahsetmemek yanlış olur. Aksesuarlar, bir kombini güçlendiren ve dikkat çekici kılan en önemli unsurlardan biri. Çantalar, ayakkabılar, kolyeler, küpeler ve bilekliklerde yılın trendlerini takip ederek tarzınızı yansıtabilirsiniz.

Çanta, doğru seçilmesi gereken en önemli parçaların başında geliyor. 2023 yılında da baget çantaları sıklıkla görmek mümkün. Farklı formlarda ve tasarımlarda üretilen baget çantalar, size 2000’li yılların modasının hala baskın olduğunu söylüyor. Buna ek olarak özellikle yaz mevsiminde hacmi geniş olan örgü çantaları sıklıkla görebilirsiniz.

Ayakkabılarda ise farklı topuk formları tasarımlara yansıyor. Marjinal ve dikkat çekici bir görünümü olan bu modeller, 2023 yılına damgasını vuruyor. Büyük halka küpeler ve çok çeşitli kolyelerin yanı sıra kare vintage gözlükler de bu yılın trend aksesuarları arasında.
 
Üst Alt